Produkter

Produkter


Där det är möjligt köper Gröna Saxen in närproducerade och ekologiska produkter utan skadliga kemikalier och tillsatser. De leverantörer Gröna Saxen valt ställer höga krav på kvalité och har ett stort engagemang i miljöfrågor. Många av företagen strävar  efter att ta ett större socialt ansvar, vilket även är viktigt för Gröna Saxen. Genom att leverantörerna handlar mer ansvarsfullt från t ex lokala företag, främjar  jämställdhet, medvetandegöra miljöfrågor, inte tillåter djurtester kan vi få en mer  hållbar ekologiska  produktion av hårvårdsprodukter som gynnar fler.


När det gäller val av produkter finns det inga genvägar,  du måste pröva dig fram för att veta vad som passar just ditt hår och hårbotten. Ha tålamod om du vill se effekt  - ibland får du räkna med att hårstrået och hårbotten behöver tid att ställa om när du byter till ett ekologiskt schampo. Undvik även att varva ekologiska produkter med kemiska, var konsekvent i ditt användande, först då kommer du att få det bästa resultatet.


En enkel tumregel är att less  verkligen är more för ett friskt hår och en balanserad hårbotten. Hudens Ph-värde ligger på  5,5 det är därför viktigt att inte störa balansen. De flesta av oss schamponerar håret för ofta, vilket  torkar ut håret, hårbotten och skapar obalans. Till detta kommer att vi sköljer ner  onödigt mycket produkter i avloppen.


Om du har börjat använda schyssta ekologiska hårvårdsprodukter har du kommit en bra bit på vägen! Du kan minimera skador på håret och obalanser i hårbotten. Viktigare för hur håret och hårbotten mår är att äta varierat (B-vitamin, E-vitamin samt kisel är bra för håret), sova ut och stressa mindre samt träna regelbundet.


Gröna Saxen säljer utvalda ekologiska och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från följande leverantörer:


Less is More - Hårvård- och stylingprodukter från Österrike

Kure Bazaar - Nagellack och remover från Frankrike 85 % naturmaterial

Haut Segala - Hydrolater och kallpressade ekologiska oljor från Frankrike

Aleppo - Aleppotvålar 12 %, 20%, 30 % och 40%

Nurme - Estniska ekologiska schampo- och hudvårdstvålar

Ecodenta - Litauiskt ekologiskt tandkräm

Ibero - Spanska komposterbara hårborstar


Whamisa är en innovativ fermenterad hårvårdsserie från Korea. Produkterna är certifierade av BDIH. Whamisa är pionjärer inom fermenteringsteknologi och produkterna är helt vattenfria. Vid fermentering genomgår växtråvarorna en mjölksyrejäsningsprocessen. I processen uppstår bl.a mjölksyror, aminosyror, antioxidanter och peptider som balanserar pH-värdet, stärker och slätar ut huden. Fermentering förlänger även produkternas hållbarhet och ger dem en unik ljuvlig doft.


TEK - Hårets välmående påverkas av  kost och livsstil, stylingprodukter som används i håret samt  vilka redskap vi använder på  håret. TEK är ett italienskt familjeföretag som tillverkar träpiggborstar och träkammar av FSC-certifierat trä. Varje produkt tillverkas fortfarande från början till slut i företagets egna lokaler av en skicklig italiensk hantverkare. Den ergonomiska formgivningen och antistatiska trämaterialet gör att produkterna blir behagliga att använda.  Huvudmaterialet i TEKs produkter är europeiskt, 100% FSC-certifierat trä (avenbok, ceder, bok, olivträ).


Malin i Ratan i den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar Malin sina kallrörda tvålar. Hon har egen produktion av hantverksmässigt tillverkade ekologiska tvålar för hud, hår och hem. Schampotvålarna är KRAV-märkta kallpressade med svensk rapsolja, som får förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor (olivolja, kakaosmör, sheasmör, ricinolja och solrosolja). De använder en mild doftsättning med enbart eteriska oljor från växtriket. Tvålarna med färg har fått sina egenskaper från naturliga färgämnen såsom malda örter eller mineralpigment.