Prislista

PRISLISTA

(Gäller fr o m 1 oktober 2023 tillsvidare)Behandlingar

 

Klippning 90 - 1275 kr

För dig med väldigt tjockt hår och/eller långt eller för dig som vill klippa en avancerad frisyr.

 

Klippning 60 - 850 kr

Standard klippning. Schamponering, lätt styling och klippning ingår.

 

Klippning 45 - 750 kr

För dig som vill klippa dig utan någon schamponering. Håret ska vara nytvättat vid besök.

 

Klippning 30 - 570 kr

För dig som är barn (upptill 12 år) eller vill underhålla din frisyr efter 3 veckor. Håret ska vara nytvättat vid besök.

 

Klippning 15 - 250 kr

För dig som vill raka av dig hela håret eller underhålla en undercut med bara rakning. Håret ska vara nytvättat vid besök.

 

Växtfärgning

Håret ska vara nytvättat vid besök.


Kort hår (fram till axlarna) - 1450 kr

Mellanlångt - 1750 kr

Långt - 2050 kr

 

Färgschampo - 920 kr

 

Ljusning /Slingor med lera

Håret ska vara nytvättat vid besök.


Kort hår (fram till axlarna) - 1650 kr

Mellanlångt - 1950 kr

Långt - 2250 kr

 

Tilläggstjänster  i samband med växtfärg/ljusningar:

Detox - 450 kr

Nyansering  - 450 kr

 

Håruppsättning - 1300 kr

Håret ska vara nytvättat vid besök.


Örtkur - 750 kr

Örtkur med t ex tång, ayurvediska örter, rasullera, cassia, neem, kaolin, grön lera m.m Håret ska vara nytvättat vid besök.

 

Hårbottenmassage  - 800 kr

Behandlande eller avkopplande massage med olika vegetabiliska och eteriska oljor. Håret ska vara nytvättat vid besök.

  

Paketpriser

Klippning & Växtfärg

Håret ska vara nytvättat utan stylingprodukter.


Kort hår (fram till axlarna)  - 1930 kr

Mellanlångt  - 2230 kr

Långt - 2300 kr

 

Klippning & Slingor med lera

Håret ska vara nytvättat utan stylingprodukter.


Kort hår (fram till axlarna) - 2150 kr

Mellanlångt - 2450 kr

Långt - 2750 kr

 

Klipp & Flerstegsfärg från 3000 kr

(Håret ska vara nytvättat utan stylingprodukter) 

 

Klipp & Färgschampo - 1470 kr

 

Klippning & Kur - 1390 kr

Håret ska vara nytvättat vid besök.


Tvätt & Styling 45 min - 650 kr

 

Hemfärg - 460 kr/ 100g 


Priser

Samtliga priser kan justeras vid extra tids- och produktåtgång. Det betyder exempelvis att du som har kort och väldigt tjockt hår kan betala som ett mellanlångt hår, då det går åt mer produkter och kan i vissa fall ta längre tid.

  

Återbud

Tack för att du visar hänsyn till personal och andra kunder genom att avboka senaste 24 timmar före avtalad tid! Vid uteblivet besök debiteras du 100 % behandlingstiden.

 

Tyst behandling

Många av våra kunder har högintensiva jobb med hög ljudnivå eller använder hörapparater. Vill du också att vi sänker ljudet eller stänger av bakgrundsmusiken kan du alltid boka in en TYST behandling. Efter den initiala konsultationen är frisören tyst och du får njuta av en avkopplande stund i stillhet medan du får din behandling.

 

Inför ditt besök

Vi rekommenderar att du som ny kund detoxar håret innan behandling. Stamkunder som använder konventionella produkter ska alltid göra en detox innan besök vid färgbehandlingar. Detta för att säkerställa att behandlingen blir så bra som möjligt.

 

Du som redan använder ekologiska och naturliga hårvårdsprodukter behöver vanligtvis inte detoxa håret. Till vissa behandlingar ska du däremot ha nytvättat hår. Med nytvättat menas rent hår som tvättats med schampo och balsam eller dylikt samma dag som besöket. Undvik även att ha i stylingprodukter i håret som saltspray, vax eller vårdande produkter såsom vegetabiliska oljor även om de är ekologiska.

 

Vid färgning rekommenderas att du inte väljer kläder som du är allra mest rädd om. Sannolikheten att du får färg på dina kläder är ytterst liten och vi gör vårt bästa för att skydda dina kläder.

 

Tvättekniker & Allergier

Vi har stor vana av kunder som använder olika tvätttekniker och allergiker rådfråga därför din frisör för att hitta bästa lösningen för just dig. Vi har även en helt ny doftlös serie med probiotika från Less is More

 

Du kan även boka in en klippning utan schamponering. Håret måste då vara nytvättat med schampo och balsam eller dylikt samma dag som besöket. Om du inte vill att vi använder stylingprodukter vid föning går även det bra.

 

Ibland kan vi dock behöva schamponera håret innan behandling, oavsett om du använder väldigt feta tvålar, No-Poo eller om du inte använder schampo alls, av frisörtekniska skäl. Det är viktigt att håret och hårbotten är rent innan vi klipper håret. Detta för att vi på bästa sätt kan ta fram en form som passar dig, vilket olika typer av fett och beläggningar på håret kan försvåra. Vissa schampotvålar har även visat sig vara svåra att få ur håret, då det lägger sig som en skyddande hinna, vilket är väldigt bra för håret, mindre bra om du ska växtfärga eller ljusa upp håret. Därför kan en detox/utrensning behövas innan din behandling.


Om du använder schampotvålar är det viktigt att du då och då använder ekologiskt balsam alternativt gör en surskölj med hibiskusblad eller äppelcidervinäger. Instruktioner - Surskölj

 

Lätt styling

Lätt styling innebär att vi torkar håret i dess naturliga form och inte använder onödigt mycket hårvårdsprodukter eller hög värme under längre tid. På Gröna Saxen vill vi hellre fokusera på en bra grundlig och hållbar klippning.


Åldersgräns

På Gröna Saxen tillämpar vi Läkemedelsverkets rekommendationer gällande 16 års gräns för färgbehandlingar. Inom EU finns en åldergräns på 16 år innan en får använda traditionell hårfärg. Skälet är att ju tidigare en börjar utsätta sig för skadliga kemikalier, desto mer ökar risken att på sikt utveckla en allergi. Gröna Saxen använder inte några skadliga kemikalier. Vi har dock valt att inte utföra några färgbehandlingar på barn under 16 år, då detta är skönhetsvård.


Graviditet & växtfärgning

I nuläget finns ingen tydlig information för hårfärgning och graviditet. Vi vet att kemikalier kan tas upp genom huden i hårbotten och det går inte att utesluta att det kan påverka fostret negativt. Med de färger och växter som Gröna Saxen använder finns det inga kända risker, men vill du vara helt säker rekommenderar vi att du helt avstår eller väljer att slinga håret, då ämnen inte appliceras direkt på huden. EU:s forskningsråds rekommendationer kring Henna - Lawsonia inermis.

 

Nöjd-kund-garanti

Du som kund ska känna dig trygg med att vi inte är nöjda förrän du är nöjd. Oavsett behandling bör du därför alltid återkoppla om resultatet inte motsvarar vad du och din frisör har diskuterat.

 

För klippningar bör du höra av dig direkt om inget annat avtalats. När det gäller växtfärger som behöver gå igenom en oxideringsprocess är det bra om du hunnit schamponera håret minst en gång efter oxiering (som är på 2 dygn) för att få fram resultatet.