BehandlingarBehandlingar


Vi tar fram exklusiva recept för växtfärger, kurer och inpackningar med hänsyn till ditt hår- och hårbotten samt hårkvalitét. Under tiden du blir behandlad kan du även avnjuta en kopp ekologiskt te eller kaffe i en avkopplande miljö.

 

Klippning

Att klippa hår handlar om precision, det är ett hantverk, och det finns många olika sätt att göra det på. På Gröna Saxen ska en klippning kännas bra, passa hårets naturliga fall, din ansiktsform och stil.  I klippningen ingår konsultation, schamponering med en skön hårbottenmassage och lätt styling, vilket innebär att vi torkar håret i dess naturliga form och inte använder onödigt mycket hårvårdsprodukter. 


Växtfärg

Gröna Saxen använder nermalda växter och örter såsom henna, indigo, rabarberrot, ekbark, kaffe, hibiskus m.m. som blandas med uppkokat vatten. Med växtfärg får du unika toner och bra täckförmåga på ett skonsamt sätt. Det innehåller inga skadliga kemikalier och är biologiskt nedbrytbart.Färgtoner som är möjliga är t ex sandbrun och gyllene toner, kalla bruna toner, chokladbrun, kastanj, mahogny och kopparröd.


Växtbaserat färgpigment omsluter hårstrået som en skyddande hinna och ger ett skiftande och livfullt resultat. Återväxten blir inte lika markant och definitiv som med en konventionell hårfärgning. Färgens hållbarhet avgörs av exempelvis hur ofta du tvättar håret, årstid, hårets kvalité och hur mycket färgpigment hårstrået suger åt sig. Som regel kan man säga att  färgen håller sig snygg mellan 6-8 veckor innan det eventuellt är dags för en ny färgning.


Första gången du färgar

Första gången du färgar håret rekommenderas en detox  - en djuprengörande lerinpackning - för ett jämnt och heltäckande resultat. Lerinpackningen tar även bort vissa beläggningar på hårstrået som gör att färgpigmenten fäster bättre. Ibland krävs flera behandlingar för att ge effekt. Du kan antingen köpa hem ett paket detox eller så gör vi det på salongen.


Efter färgning - Oxidering

Efter färgningen kan en oxidering ske, vilket innebär att färgpigmenten reagerar med  syret i luften och färgen djupnar och blir ännu vackrare. Under minst det två första dygnen rekommenderas därför att du inte schamponerar håret, utan låter oxidationen ske ifred. Eventuellt överskottspigment tvättas ur, i likhet med en konventionell färgning.


Bra att veta om växtfärgning

Resultatet av en färgning blir i stort sett alltid en blandning av färgen som växten/ växterna ger och den egna hårfärgen, kvalitén och strukturen. Samma färgblandning kan därför se annorlunda ut på olika människors hår, trots att de tillsynes har liknande utgångsläge, därför är det svårt att förutsäga hur resultatet blir första gången du färgar. 


Du är  garanterad en unik färgton som ingen annan har! Växter som Henna och Cassia Innehåller  ämnen som binder till hårets keratin och bygger upp hårstrået. Färgens hållbarhet förbättras om du använder hårvårdsprodukter som är fria från t ex silikoner och mineraloljor. Fråga så berättar jag mer om vilka produkter som passar just ditt hår!


Färgschampo /Nyansering

Färgschampo fungerar i princip på samma sätt som en växtbaserad färg. Det är ett snabbt och effektivt sätt att få in en vacker och glansig ton. Nyanser du kan få med färgschampo är gyllene och varma toner. Om du t ex vill få in mer djup och intensitet i ett ljust och solblekt hår är detta ett givet val. Behandlingen håller sig snygg mellan 4-6 veckor beroende på hårkvalitet och struktur.


Uppljusning/ Slingor

Med Gröna Saxens uppljusning får du naturligt fina gyllene slingor. Ljusningen är väldigt skonsam och blandas med Rasullera, salter och teknisk väteperoxid (utan tunga kemikalier). Då blandningen inte är så stark slits inte hårstrået och du får naturliga (gyllene) skiftningar.


Toner som inte går att få är kalla blonda nyanser. Svarta/ mörkbruna/ bruna toner har oftast fler röda pigment i hårstrået, vilket försvårar uppljusning. Du kan få upp till fyra steg ljusare än din egen grundton. Ljusningen växer ut. Gröna Saxen gör även slingor med växtfärg. Fråga så berättar jag mer!


Stärkande och vårdande detox behandling

I denna behandling anväder vi Rasullera som är ett bra alternativ för dig som är känslig för tensider. Behandlingen är renande och vårdande och stärker hårstrået. Du sitter inlindad med en handduk i värme i ca 20 minuter därefter får du en skön hårbotten-massage. Vi schamponerar håret och stylar det lätt. Innehåll: Morrocan Lava Clay


Renande alginpackning

Med denna behandling får du en renande alginpackning som drar ut gifter från hår och hårbotten. Du sitter inlindad med en handduk i värme i ca 20 minuter därefter får du en skön hårbottenmassage. Vi schamponerar håret och stylar det lätt. Innehåll: Algae (Palmaria Palmata, Laminaria Digitata, Fucus Vesiculosus, Ascophyllum Nodosum), Maris sal och Sea silt.


Glansgivande inpackning med Cassia

Växten Cassia Obovata fungerar som ett naturligt balsam och ger en fin glans och lyster. Du sitter inlindad med en handduk i värme i ca 20 minuter därefter får du en skön hårbottenmassage. Vi schamponerar håret och stylar det lätt. Innehåll: Cassia Obovata


Hårbottenmassage med Chilli- och ingefäraolja för ökad blodcirkulation

Med denna behandling får du en skön hårbottenmassage i 30 minuter. Vi schamponerar och stylar håret lätt. Behandling syftar till att öka blodcirkulationen och näringstillförseln till hårsäckarna och därigenom stärka håret, främja en bra hårväxt och kan vara bra mot vissa lindrigare problem med hår- och hårbotten. Om du är känslig för eteriska oljor kan vi med en klassisk inpackning ersätta oljan.