Produkter

Produkter

 

Där det är möjligt köper Gröna Saxen in närproducerade och ekologiska produkter utan skadliga kemikalier och tillsatser. De leverantörer Gröna Saxen valt ställer höga krav på kvalité och har ett stort engagemang i miljöfrågor. Många av företagen strävar efter att ta ett större socialt ansvar, vilket även är viktigt för Gröna Saxen. Genom att leverantörerna handlar mer ansvarsfullt från t ex lokala företag, främjar jämställdhet, medvetandegöra miljöfrågor, inte tillåter djurtester kan vi få en mer hållbar ekologiska produktion av hårvårdsprodukter som gynnar fler.

 

När det gäller val av produkter finns det inga genvägar, du måste pröva dig fram för att veta vad som passar just ditt hår och hårbotten. Ha tålamod om du vill se effekt - ibland får du räkna med att hårstrået och hårbotten behöver tid att ställa om när du byter till ett ekologiskt schampo. Undvik även att varva ekologiska produkter med kemiska, var konsekvent i ditt användande, först då kommer du att få det bästa resultatet.

 

En enkel tumregel är att less verkligen är more för ett friskt hår och en balanserad hårbotten. Hudens Ph-värde ligger på 5,5 det är därför viktigt att inte störa balansen. De flesta av oss schamponerar håret för ofta, vilket torkar ut håret, hårbotten och skapar obalans. Till detta kommer att vi sköljer ner onödigt mycket produkter i avloppen.

 

Om du har börjat använda schyssta ekologiska hårvårdsprodukter har du kommit en bra bit på vägen! Du kan minimera skador på håret och obalanser i hårbotten. Viktigare för hur håret och hårbotten mår är att äta varierat (B-vitamin, E-vitamin samt kisel är bra för håret), sova ut och stressa mindre samt träna regelbundet.

 

Gröna Saxen säljer utvalda ekologiska hårvårdsprodukter från följande leverantörer:

 

  • La Cordier - är ett fa­mil­je­fö­re­tag från Rosvik utanför Piteå som har ett hel­hets­per­spek­tiv på män­ni­skan, na­tur och hår­vård och drivs av naturfrisören Inger och Mikael Cordier. La Cordiers hårvårdsserie är närproducerat, ger friskare hårbotten och glansigare hår. Pro­duk­terna är dessutom väl­digt kon­cen­tre­ra­de 100 ml räc­ker till ca 40 tvät­tar på kort hår. Allt innehåll är dessutom nedbrytbart i vatten och medför därför inga störningar i miljön.

 

  • Rackarungens - drivs av Emma Kronborg, utbildad och diplomerad hudvårdsterapeut och pedagog, med inriktning på botanik och läkeväxter. Emma är en småföretagare med småskalig produktion i Ulriksdal/Stockholm. Hos Rackarungens kan du som kund vara trygg med att alla produkter är hållbart och skonsamt framställda – i alla led. Eftersom det är Emma självt som sköter all tillverkning och har full kontroll på både råvaror och process.

 

  • Charme D´Orient -
  • Alpderm -
  • 66°30 -
  • TEK -

 

Vissa leverantörer har valt att inte eko-certifiera sina produkter, då det är en för kostsam process att certifiera en produkt. Certifieringar i olika länder/ organisationer har även olika krav och kriterier.

 

Gröna Saxen har även följande leverantörer för inköp av råvaror och produkter:

 

 

 

 

 

 

 

Gröna Saxen

Döbelnsgatan 43

113 52 Stockholm

info(at)gronasaxen.se

070-439 50 01

 

 

Copyright © All Rights Reserved