Produkter

Produkter


Där det är möjligt köper Gröna Saxen in närproducerade och ekologiska produkter utan skadliga kemikalier och tillsatser. De leverantörer Gröna Saxen valt ställer höga krav på kvalité och har ett stort engagemang i miljöfrågor. Många av företagen strävar  efter att ta ett större socialt ansvar, vilket även är viktigt för Gröna Saxen. Genom att leverantörerna handlar mer ansvarsfullt från t ex lokala företag, främjar  jämställdhet, medvetandegöra miljöfrågor, inte tillåter djurtester kan vi få en mer  hållbar ekologiska  produktion av hårvårdsprodukter som gynnar fler.


När det gäller val av produkter finns det inga genvägar,  du måste pröva dig fram för att veta vad som passar just ditt hår och hårbotten. Ha tålamod om du vill se effekt  - ibland får du räkna med att hårstrået och hårbotten behöver tid att ställa om när du byter till ett ekologiskt schampo. Undvik även att varva ekologiska produkter med kemiska, var konsekvent i ditt användande, först då kommer du att få det bästa resultatet.


En enkel tumregel är att less  verkligen är more för ett friskt hår och en balanserad hårbotten. Hudens Ph-värde ligger på  5,5 det är därför viktigt att inte störa balansen. De flesta av oss schamponerar håret för ofta, vilket  torkar ut håret, hårbotten och skapar obalans. Till detta kommer att vi sköljer ner  onödigt mycket produkter i avloppen.


 

Om du har börjat använda schyssta ekologiska hårvårdsprodukter har du kommit en bra bit på vägen! Du kan minimera skador på håret och obalanser i hårbotten. Viktigare för hur håret och hårbotten mår är att äta varierat (B-vitamin, E-vitamin samt kisel är bra för håret), sova ut och stressa mindre samt träna regelbundet.


 

Gröna Saxen säljer utvalda ekologiska och naturliga hårvårdsprodukter från följande leverantörer:


  • La Cordier - är ett fa­mil­je­fö­re­tag från Rosvik utanför Piteå som har ett hel­hets­per­spek­tiv på män­ni­skan, na­tur och hår­vård och drivs av naturfrisören Inger och Mikael Cordier. La Cordiers hårvårdsserie är närproducerat, ger friskare hårbotten och glansigare hår. Pro­duk­terna är dessutom väl­digt kon­cen­tre­ra­de 100 ml räc­ker till ca 40 tvät­tar på kort hår. Allt innehåll är dessutom nedbrytbart i vatten och medför därför inga störningar i miljön.


  • Rackarungens - drivs av Emma Kronborg, utbildad och diplomerad hudvårdsterapeut och pedagog, med inriktning på botanik och läkeväxter. Emma är en småföretagare med småskalig produktion i Ulriksdal/Stockholm.  Hos Rackarungens kan du som kund vara trygg med att alla produkter är hållbart och skonsamt framställda – i alla led. Eftersom det är Emma självt som sköter all  tillverkning och har  full kontroll på både råvaror och process. 


  • Charme  D´Orient - är ett litet  franskt  familjeföretag i Paris med  SPA - Hammam - Butik som  grundades av Yasmina Zerroug. Företaget har en egen   hud- och hårvårdserie. På  Gröna Saxen säljer  vi ekologisk  svatkumminolja, ekologisk arganolja, rasullera, black  soap, karite - hår- och hudkur samt Aleppotvål.


  • Alpderm - Philippe och France Bourély-Jaczynskis dotter Lily led av svårt atopiskt eksem redan vid några månaders ålder. Föräldrarna rensade bort alla eventuella allergener från barnets kost och livsmiljö samt rådfrågade flera yrkespersoner inom området. Utan resultat. Ingen orsak till sjukdomen hittades och de ständigt återkommande symptomen fick tillfällig lindring endast med starka kortisonmediciner.


Moderns oro för sitt barns hälsa fick France Bourély-Jaczynski, som har en magister i biologi och doktorsutbildning i farmakologi, att leta efter förbättringsmetoder för dotterns svåra hudsjukdom. Med en experts yrkeskunnande tog France tag i Galenos kända recept för salva och satte igång med att utveckla det vidare. Hon valde mer aktiva och exakta råvaror, än vad som fanns i det ursprungliga receptet, för sin vårdande salva. Hon ville också att varje  ingredienser skulle innehålla så lite allergener som möjligt.


Dotterns eksem läkte fullt ut tack vare moderns utvecklade salva. Idag har France utvecklat ett recept för sin salva för tillverkning i större skala - Alpderm. På  Gröna Saxen har vi  Alpderms ljuvligt doftande och återfuktande  cold creme.


  • 66°30 -  är jordklotets lutningsvinkel i relation till dess cirkulationsbana runt solen. Det ger förutsättningar för liv och ger oss årstiderna. 66°30 är nuen biocertifierad hudvårdsserie, framtagen för framförallt mannens hud.


På Gröna Saxen har vi valt  att  ta in hårschampot som är lika bra för alla  oavsett kön.  Schampot  rengör – ger näring – återfuktar – skyddar – förnyar – lugnar. Passar för alla hudtyper (även för mycket känslig hud).

Naturlig effekt (upp till 80% ekologiskt certifierade råvaror).  En produkt av grön teknologi  /  Ekologiskt certifierad (Ecocert) / Vegansk  / Miljövänlig.    Tillverkad i Frankrike

         

  • TEK - Hårets välmående påverkas av  kost och livsstil, stylingprodukter som används i håret samt  vilka redskap vi använder på  håret.


TEK är ett italienskt familjeföretag som tillverkar träpiggborstar och träkammar av FSC-certifierat trä. Varje produkt tillverkas fortfarande från början till slut i företagets egna lokaler av en skicklig italiensk hantverkare. Den ergonomiska formgivningen och antistatiska trämaterialet gör att produkterna blir behagliga att använda.  Huvudmaterialet i TEKs produkter är europeiskt, 100% FSC-certifierat trä (avenbok, ceder, bok, olivträ).


Trä är ett rent och allergineutralt material som är idealiskt för både hårets och hårbottens skönhet och välmående. I borstens botten används äkta naturgummi, ej syntetiskt framställda derivat av råolja. Varje borste och kam färdigställs och ytbehandlas som handarbete med bivax och linfröolja. Färgerna som används i produkterna är giftfria växtfärger.


Borsten med träpiggar och svinborst masserar hårbotten på ett behagligt sätt och förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, förstärker hårrötterna, suger upp överbliven hudtalg i håret samt ger vacker glans och volym till håret.


Respekt för naturen och hänsyn till miljöpåverkan, är någonting som syns i hela produktionskedjan. Borstarnas förpackningar är tillverkade av oblekt 100% FSC-certifierad kartong. TEK använder ren RECS-certifierad energi i sin produktion och deltar i utveckling och forskning av förnyelsebara energikällor.


TEK har också fått en prestigefylld "B corporation certification"; vilket betyder att företaget driver en öppen och ansvarsfull verksamhet som uppfyller strikta sociala- och miljö-standarder.

  •                            
  • Vissa leverantörer har valt att inte eko-certifiera sina produkter, då det är en för kostsam process att certifiera en produkt. Certifieringar i olika länder/ organisationer har även olika krav och kriterier.
  • Gröna Saxen har även följande leverantörer för inköp av råvaror och produkter:

 


 


 


Gröna Saxen

Döbelnsgatan 43

  113 52 Stockholm

info(at)gronasaxen.se

070-439 50 01Copyright © All Rights Reserved